Spisestuen er ofte en stolthed for folk, der kan lide at have gæster over til middag. Og en stor del af en fantastisk spisestue er evnen til at sidde behageligt for alle. Hvis dette er dit mål, skal du købe stole i spisestuen, som du vil glæde dig til at vise frem under dit næste middagsselskab. Der er dog mange overvejelser forbundet med dette. For eksempel skal det være spisebordsstole med armlæn eller uden? Hvor store skal de være? Hvor høje? Hvis du synes, at det kan være lidt svært at finde rundt i, er du kommet det rette sted hen. Du får nemlig her råd til, hvad du skal overveje, før du køber stole.

Find spisebordsstole, der passer til det rum, du har

Størrelsen på dine spisebordsstole er en temmelig stor ting, da du har brug for dem til at passe perfekt rundt om dit bord. Den perfekte stol vil derfor afhænge af målene.

Inden du køber stole, skal du måle rummet, hvor du vil placere dem, samt bordet i. Du skal tage højde for både bredde og højde.

Når du gør det, skal du huske på, at den gennemsnitlige spisebordsstol er omkring 45 cm fra gulv til sæde, og det typiske bord er omkring 75 cm højt. Medmindre dit bord tilfældigvis er højere end det, skal du holde dig til stole, der er omkring 45 cm høje for at sikre nok benplads til alle.

 

Overvej derefter stolens bredde. Den gennemsnitlige stol er omkring 45 til 50 cm på tværs, selvom spisebordsstol med armlæn kan være op til 15 cm bredere end det. Men når du bestemmer, om du skal gå bredere eller smallere end dette, skal du beregne, hvor mange stole du kan have på hver side – hvilket afhænger af størrelsen på dit bord.

Tommelfingerreglen siger, at du skal bruge mindst 15 cm mellem hver stol til albuerum. Og du skal forlade 90 cm mellem stolene og vægge eller andre spisestuemøbler, medmindre du er forberedt på, at dine gæster kan sidde fast hver gang, de prøver at forlade bordet!

 

Vælg materiale, der matcher dine behov

Spisebordsstole fås i alle slags materialer, så det kan være svært at indsnævre den rigtige til dit hjem.

Nogle af de mest almindelige muligheder er dog træ, metal og polstring.

Spisestole i træ er perfekte til hjemmet, der har et traditionelt udseende, især hvis de er omgivet af andre træmøbler. Du kan få disse med eller uden armlæne eller polstrede sæder og ryg, afhængigt af hvor formelt du vil have dem til at se ud.

På den anden side har metal spisebordsstole en moderne stemning, så de kan modernisere ethvert rum. Desuden er de typisk lette, så du nemt kan hente dem og sætte dem i et andet rum eller endda udenfor, når det er nødvendigt. Og de er lette at holde rene, da du bare kan tørre metaloverfladen af ​​for at tage sig af eventuelle spild.

Endelig giver polstrede spisebordsstole mange timers komfort for dine gæster takket være masser af polstring på sædet, ryggen eller begge dele. Du kan få dine polstrede stole til at se mere overdådige ud med små detaljer, for eksempel knapper og polstrede arme. Eller du kan holde udseendet mere afslappet med enkel, skræddersyet polstring. Uanset hvad vil du ende med komfortable stole, der indbyder dine gæster til at sidde ned og blive et stykke tid.

 

Vælg den stil, du ønsker til din spisestue

Når du har valgt stole i den rigtige størrelse og lavet af det materiale, du ønsker til din spisestue, skal du fokusere på designet. Det betyder at være opmærksom på farver og mønstre, der passer bedst til dit hjem. Hvis de fleste af dine møbler og malingen på dine vægge er i neutrale farver, vil du måske have beige, hvide eller lysebrune stole til din spisestue. Selvfølgelig kan dette også være et godt tidspunkt at tilføje farve til rummet med stole, der er blågrønne, orange eller andre lyse nuancer.

Nu er det også tid til at vælge et mønster, hvis du gerne vil have lidt mere personlighed fra dine stole. I stedet for at gå med en ensfarvet farve, kan du vælge et eller andet form for flot print. Du kan endda gå lidt længere og vise din sjove side frem med zebrastriber eller et lignende mønster. Valget er helt op til dig og dine præferencer!