Det gør ondt at miste en person, som man holder af. Men desværre er det en uundgåelig del af livet, da vi alle på et tidspunkt bliver stillet i en situation, hvor vi må tage afsked med en elsket.

Når det sker, kan vi alle reagere forskelligt. For sorg er ikke en bestemt størrelse, men en reaktion, som varierer alle personer imellem. Vi bringer her 3 gode råd til dig, der skal lade et åbent sår hele, når du har mistet.

Husk at tale med andre

Når man mister, sker der en masse ting, som kan føre til stor sorg og andre følelsesmæssige reaktioner. Det er meget forskelligt, hvordan man reagerer, da der er tale om mennesker med forskellige personligheder. Nogle reagerer meget udadvendt med vrede og græd, mens andre reagerer mere indelukket og vilklare deres sorg selv.

Vi anbefaler dog, at du taler med dine venner eller din familie om det hele. Det at sætte ord på kan være befriende, da det er med til at åbne op. Desuden kan andre menneskers respons ofte være med til at bekræfte dine rationelle tanker.

Få praktisk hjælp

Vores bedemand fortæller, at mange er rigtig glade for hans hjælp med de mange praktiske opgaver, når de har mistet. Det er der en særlig god grund til, da det kan være svært at skulle sætte sig ind i alle forhold omkring en begravelse, når sorgen og tankerne fylder så meget.

Derfor anbefaler vi, at du søger praktisk hjælp, så du kan fokusere på at få styr på dine tanker, være der for den øvrige familie og have en hjælper på opgaverne omkring at få begravelsen til at gå op i en højere enhed.

Vær tålmodig

Det er ikke sikkert, at du får styr på din sorg med det samme. Igen er det meget individuelt, hvorfor du har behov for at være tålmodig. For nogle bliver det hele lettere, når begravelsen er overstået, mens andre har brug for mere tid til at vænne sig til et liv uden en afholdt ven, partner eller familiemedlem.