Hjemmehjælp, hjemmepleje, ja, måske noget helt tredje. Der er flere betegnelser for den hjælp, man kan få, når man bliver ældre, og ikke kan tage sig fuldstændigt af sig selv længere. Det er heldigvis en del af vores samfund, hvor de ældre kan få hjælp af dygtigt og fagligt udlært sundhedspersonale. Det er altså en situation, vi alle kan ende med at stå i, og det er sjældent noget, vi selv er herre over.

Når du eller nogen du kender har behov for hjemmehjælp

Det kan være, at det er dig selv, der sidder i en situation, hvor du har brug for denne hjælp, men det kan også være, at du er pårørende til en person, der har behov for hjemmehjælp. Med privat hjemmehjælp har du her en alternativ mulighed, hvor du kan vælge en løsning, som ikke er ud fra det offentlige. Med privat hjemmehjælp kan man opleve, at der er mere fokus på den enkelte, og at man derfor ikke føler, at hjælperen har så travlt, at de knapt nok har tid til at kigge en i øjnene.

Der kan være flere gode grunde til ønsket om hjemmehjælp

Hjemmehjælp er i sig selv også et alternativ til et plejehjem eller en ældrebolig. Det kan være, at man ønsker at blive boende i sit nuværende hjem. Måske det er en bolig, man har boet i hele livet, og derfor er det for stor en omvæltning, hvis man skulle sige farvel til det hele.

Her er løsningen med en privat hjemmehjælp altså helt perfekt. Her er den ældre i centrum, og der er tid til at snakke og føle sig set og hørt, hvilket kan øge kvaliteten af at få hjemmehjælp. Det bliver måske endda helt rart at få besøg af hjemmehjælpen, da de tager sig af en på en måde, så man føler sig set og hørt, og man føler, at man er i trygge hænder.

Ønsket om at gøre en forskel for de ældre

Med privat hjemmehjælp vælger du en løsning til, hvor de ønsker at gøre en forskel for de ældre. Forskellen ligger i, at der udvises en respekt for den ældre, så det er denne, og ikke selve arbejdet, der er fokus på.

Respekt for den enkelte

Med respekt for den enkelte får man altså en oplevelse, der er langt mere personlig og nærværende, hvilket kan øge livskvaliteten og gøre, at man lærer hinanden at kende på en måde, at man skaber tætte relationer med tiden.