Butter chicken, eller murgh makhani som den også kaldes, er en af de mest populære retter fra det indiske køkken. Retten er kendt for sin rige og cremede smag, hvor kylling tilberedes i en krydret tomat- og smørsauce. Denne ret er opfundet i Delhi, Indien, i midten af det 20. århundrede og har siden da fundet sin vej til madelskere over hele verden.

Retten består primært af marineret kylling, der grilles eller steges, og derefter simrer i en sauce lavet på tomater, fløde og en blanding af indiske krydderier som garam masala, koriander, og spidskommen. En af hemmelighederne bag den dybe smag er marinationen, hvor kyllingen ligger i yoghurt og krydderier, hvilket gør den ekstra mør og smagfuld.

Butter chicken er en alsidig ret, der ofte serveres med basmatiris, naanbrød eller chapati. Den cremede sauce og den saftige kylling gør den til en favorit ved både familiebegivenheder og specielle anledninger. For dem, der ønsker at tilberede retten derhjemme, er der mange variationer af opskriften, som kan tilpasses efter smag og præferencer. Ønsker du en nem og lækker opskrift på butter chicken, kan du finde den her.

Hemmeligheden bag den perfekte butter chicken

At opnå den autentiske smag i butter chicken kræver tid og omhyggelighed. Først skal kyllingen marineres i mindst 6-8 timer, gerne natten over, for at absorbere krydderierne. Når kyllingen er marineret, skal den grilles eller steges let for at give den en røget smag, før den tilsættes saucen. Saucen, som er den centrale del af retten, kræver langsom tilberedning for at opnå den rette konsistens og smagsdybde.

Kombinationen af krydderier

Den klassiske krydderiblanding, der bruges i butter chicken, omfatter garam masala, gurkemeje, chili, og kardemomme. Disse krydderier skaber en balanceret smag, der er krydret, men ikke overvældende stærk, hvilket gør retten populær blandt både børn og voksne. Tilsætningen af smør og fløde giver saucen dens karakteristiske cremede konsistens, som smelter sammen med de krydrede noter og gør retten til en kulinarisk oplevelse.

Spørgsmål og svar om butter chicken