Zoneterapi er en behandlingsform, som stammer fra oldtidens Grækenland. Her brugte man zoner på kroppen til at behandle forskellige sygdomme. I dag er zoneterapi meget populært, og mange danskere benytter sig af behandlingen for at få det bedre. Hvis du overvejer at starte zoneterapi, kan du læse denne artikel for at få mere information om behandlingen.

Historien bag zoneterapi

Zoneterapi stammer fra oldtidens Grækenland. Her brugte man zoner på kroppen til at behandle forskellige sygdomme. I dag er zoneterapi meget populært, og mange danskere benytter sig af behandlingen for at få det bedre.

Sådan fungerer zoneterapi

Zoneterapi virker ved at man trykker på bestemte punkter på kroppen. Dette stimulerer kroppens selvhelbredende egenskaber og giver øget velvære. Behandlingen kan bruges til at behandle en lang række forskellige sygdomme og symptomer.

Der findes zoner overalt på kroppen, og de fleste mennesker har prøvet at massere et ømt punkt for at få det bedre.

Zoner, du bør kende

Der er forskellige zoner på kroppen, og hver zone har sin egen effekt. Nogle af de mest kendte zoner i zoneterapi er:

Hovedzonen: Denne zone behandler hovedpine, migræne og stress.

Tarmzonen: Denne zone behandler fordøjelsesproblemer og irritabel tarmsyndrom.

Rygzonen: Denne zone behandler ryg- og nakkesmerter.

Hvordan foregår en zoneterapibehandling?

En zoneterapibehandling foregår ved, at man trykker på de relevante punkter i de forskellige zoner på kroppen. Behandlingen kan både foregå med fingrene eller med en zoneterapivægt

En zoneterapibehandling varer typisk mellem 30 og 60 minutter. Behandlingen foregår normalt ugentligt i starten, og herefter kan man gå ned til behandlinger hver 14. dag

Det er helt forskelligt, hvor mange behandlinger man har brug for. Nogle oplever forbedringer allerede efter få behandlinger, mens andre har brug for flere behandlinger for at få bedring

Hvem kan få zoneterapi?

Zoneterapi er en behandling for alle, og både børn, voksne og ældre kan have gavn af behandlingen. Behandlingen anbefales dog ikke til personer med følgende problemer

  • Hjerte- og karlidelser
  • Blodpropper
  • Åreknuder
  • Kræft
  • Infektioner i kroppen

Det er altid en god idé at tage en snak med din læge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt zoneterapi er det rette for dig

Priser på zoneterapi

De fleste zoneterapeuter arbejder privat og tager derfor ikke imod patienter med sygesikring. En behandling koster typisk mellem 400 og 600 kroner. Nogle zoneterapeuter tilbyder dog rabatter, hvis man bestiller flere behandlinger på én gang. Zantie tilbyder zoneterapi til lave priser.

Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du tjekke, om den dækker zoneterapi. Det er dog sjældent tilfældet. De fleste private forsikringsselskaber dækker dog ikke zoneterapi.

Bestil tid til zoneterapi hvis du:

Har ondt i ryggen – Hvis du lider meget af rundt i ryggen, så kan du prøve dig med zoneterapi, da der findes zoner i ryggen, der har en direkte forbindelse til nerverne.

Har stress – Er du stresset eller føler dig presset, så kan zoneterapi få dig til at slappe af og få dig til at få fodfæste i dit liv.

Har fordøjelsesproblemer eller irritabel tarmsyndrom – Zoneterapi kan forbedre din fordøjelse og irriteret tarme blot ved at trykke bestemte steder på din mave.