Loyalitet er ikke noget, der hænger på træerne i de danske virksomheder. Vi skifter nemlig i dag oftere og oftere job, så vores loyalitet ligger hos os selv. Det er især tilfældet ved den yngre generation af medarbejdere. Der findes dog måder, hvorpå man som arbejdsgiver kan fostre loyalitet i medarbejderne og dermed holde på de gode medarbejdere lidt længere. Her har vi samlet vores 3 gode råd til, hvordan du kan skabe loyale medarbejdere i din virksomhed.

Skab et åbent og ærligt miljø

På nogle arbejdspladser er det sådan, at chefen altid har ret. Sådan er det dog slet ikke – og det er meget vigtigt, at man gør det klart over for medarbejderne. Det vil nemlig påvirke, hvad medarbejderne tør dele og med hvem, hvis de tror, at det kan skabe konflikter med chefen. Men hvordan gør man så lige klart for medarbejderne at alle har ret til deres mening? Det handler simpelthen om at skabe et åbent og ærligt arbejdsmiljø, hvor alle kan dele deres holdninger og bidrage til dialogen. Det kan gøres ved at inddrage medarbejderne i beslutningsprocesserne i virksomheden – og det er noget, der kan mærkes på arbejdsglæden. Det viser nemlig at du som leder har tillid til medarbejderne, og det skaber en god stemning og fostrer loyalitet.

Prioritér frihed under ansvar

Frihed under ansvar er for mange medarbejdere en kæmpe tillidserklæring fra ledelsen – og der er ikke meget, der føles bedre end det. Som leder er det derfor en god idé at give ansvar fra sig og lade medarbejderne tage det på sig, og så vil du som leder hurtigt lægge mærke til at du får gladere medarbejdere. Det skaber også loyalitet, når der lempes på regler og procedurer, og det skaber et miljø, hvor folk kan tackle deres egne opgaver og problemer. Du vil blive overrasket over, hvor godt dine medarbejdere faktisk klarer sig, når du ikke kigger dem over skulderen hele tiden, men giver dem mere frihed og ansvar til at klare deres opgaver.

Husk anerkendelsen

Løn er den kompensation, som medarbejdere får for deres arbejde, men det er ikke nok til at skabe loyale medarbejdere. Det er vigtigt at anerkende medarbejdere for deres stor indsats og gode resultater på andre måder. Det kan gøres på mange måder, lige fra mundtlig ros, men også igennem fridage, gaver og meget mere. I dag er det især gennem firmajulegaver, som ses som en tak for indsatsen i år. Når medarbejderne får en sådan anerkendelse, får du gladere medarbejdere, men faktisk også loyale medarbejdere, som måske endda vælger at blive i virksomheden på trods af jobtilbud, der tilbyder en højere løn.